У СІЗО новоприбулих громадян розміщують в ізольовані камери на двотижневий карантин — Мін’юст

Усіх громадян, які прибувають до слідчих ізоляторів та ізоляторів тимчасового тримання, розміщують на двотижневий карантин в ізольовані камери.

Про це в інтерв’ю hromadske повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

«Єдина загроза зараз — це слідчі ізолятори, в яких розташовані новоприбулі особи, взяті під варту. Вони в нас в принципі є проблемними через обмежені площі, але виділені все одно спеціальні площі, в яких новенькі відбувають двотижневий карантин», — розповіла Висоцька.

За її словами, в установах ввели спеціальний режим у зв’язку з загрозою зараження коронавірусом. Перш за все він стосується непотрапляння інфекції у самі установи, тобто обмеження там доступу людей.

Щодня в установах проводять огляди утримуваних громадян, щоб виявляти будь-які симптоми недуги. Також додатково наскрізно провітрюють камери, прибирають із застосуванням засобів дезінфекції. Усі слідчі дії із затриманими відтермінували, судові засідання планують проводити у режимі відеоконференції.

Станом на 20 березня на території України у місцях несвободи виявили 250 осіб із симптомами грипу. Усі вони ізольовані в окремі камери, медичні частини, де проходять лікування. Жоден випадок зараження коронавірусом не підтверджений.

«Їхній стан не є критичним, і це зазвичай є нормальним для весняного сезону. Тому паніки жодної немає, для 53 тисяч засуджених осіб та взятих під варту, це не велика статистична цифра. На даний час загрози великої немає», — сказала Висоцька.

Також з усіма провели роз’яснювальну інформаційну роботу щодо симптомів коронавірусу та уникнення зараження ним, а в камерах встановили телевізори.

«Ми надали усім методологічну, консультативну роботу: на що зараз більше звертати увагу, на які симптоми, яка має бути додаткова гігієна, як передається коронавірус, розклеєні всі ці матеріали, брошури. Але ми розуміємо, що вони дуже багато часу проводять саме з телевізором, тому засоби масової інформації — це також важливо, що вони роз’яснюють», — розповіла вона.

Наразі такий особливий режим ввели безстроково, однак після налагодження ситуації в країні заходи будуть переглядати. У Міністерстві юстиції наголошують на необхідності підтримки лікарів, оскільки засоби медичного захисту дуже швидко використовуються.

«Ми звернулися і до МОЗ, і до донорів, міжнародних організацій з проханням допомогти із засобами медичного захисту, тому що це наразі є першочерговим для лікарів», — додала заступниця очільника відомства.

Реклама

Залишити коментар