«Легальні поставки». Нефьодов відреагував на сюжет іспанського телеканалу з розвантаженням українських респіраторів

Експорт респіраторів українського виробництва в Іспанію відбувся 2 і 6 березня і є легальною поставкою

Про це заявив глава Митної служби Максим Нефьодов, коментуючи сюжет іспанського телеканалу з розвантаженням масок.

«Респіратори перетнули український кордон 3 та 7 березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул», – зазначив він.

Нефьодов додав, що митниця виконує закони. Він підкреслив, що після введення заборони 11 березня митники, прикордонники та правоохоронці зупинили вивезення вже понад 260 тис. масок і респіраторів за кордон.

Нефьодов також опублікував документи, згідно з якими Іспанія закупила 204 тисячі українських респіраторів.

Нагадаємо, іспанський телеканал RTVE показав розвантаження респіраторів українського виробництва в Іспанії в сюжеті про брак захисних матеріалів під час спалаху коронавіруса.

На кадрах можна помітити коробки з логотипом української компанії BUK і її слоган Чисте повітря в будь-яких умовах.

У сюжеті не уточнюється, коли саме сталася закупівля респіраторів і в якій кількості.

11 березня в Україні обмежили експорт товарів протиепідемічного призначення через пандемію коронавіруса. Заборона стосується водонепроникних лабораторних костюмів, медичних рукавичок, халатів, окулярів, масок і респіраторів класу захисту не нижче FFP2. Обмеження діють до 1 червня.

Станом на ранок суботи, 21 березня, в Україні зафіксовано 41 пацієнті з COVID-19: Чернівецька область – 25 випадків (1 летальний), Київська область – 3, Житомирська область – 2 (1 летальний), Дніпропетровська область – 2, Івано- Франківська область – 2 (1 летальний), Донецька, Львівська, Харківська, Тернопільська області – по одному випадку, Київ – 3 випадки.

В Україні до 3 квітня ввели загальнонаціональний карантин. Низка міст закрила всі місця масового відвідування, крім аптек, магазинів та АЗС.

З 16 березня в рамках протиепідемічних заходів по всій країні закриті метрополітени в Києві, Харкові та Дніпрі, а також припинено міжміське і міжобласне сполучення.

Реклама

Залишити коментар