Вселенський патріархат зупиняє служби в церквах до кінця березня

Водночас – заборона на проведення обрядів діятиме не для всіх

Вселенський Патріарх Варфоломій задля боротьби з пандемією коронавірусу наказав церквам призупинити проведення служб і обрядів до кінця березня. Про це повідомляє УП із посиланням на Reuters.

“Ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими. Вселенський патріархат стежить за ситуацією з невідкладним почуттям відповідальності по відношенню до своїх прихожан і усіх людей”, – мовиться у заяві Варфоломія.

Також Патріарх закликав усіх обмежити свої подорожі та залишатися вдома для власної ж безпеки та захисту населення.

У заяві уточнюється, що церква може переглянути своє рішення про заборону – залежно від того, як розвиватиметься ситуація з поширенням коронавірусу.

Водночас монастирі і далі продовжать проводити регулярні релігійні служби для своїх чернечих громад, проте стороннім паломникам і просто допитливим відвідувачам буде заборонений вхід.

Під кінець зауважується, що Варфоломій і все духовенство молитимуться за світ і за його “швидке звільнення від цього випробування”.

Нагадаємо, раніше Синод Православної церкви України ухвалив практичні настанови для священників і вірян у зв’язку з оголошеною пандемією коронавірусу – також запровадив у своїх храмах обмежувальні заходи. В УГКЦ на час карантину дозволили не цілувати та не чіпати ікони, а також слухати служби з дому.

Водночас у Києво-Печерській лаврі, де служить УПЦ МП (РПЦ в Україні) закликали вірян продовжувати ходити у храми, порушивши обмеження, запроваджені державою на час карантину. А у Вінниці Московський патріархат організував масову хресну ходу, під час якої колона вірян відмовилися пропустити карету швидкої з проблисковими маячками і ввімкненою сиреною.

Реклама

Залишити коментар