ПЦУ обмежить присутність людей на богослужіннях під час карантину

У Церкві просять вірян виконувати всі законні розпорядження у зв’язку з поширенням коронавірусу

Синод Православної церкви України ухвалив практичні настанови для священників і вірян у зв’язку з оголошеною пандемією коронавірусу, йдеться на сайті ПЦУ.

Церква закликає виконувати всі законні розпорядження та карантинні обмеження, які впроваджуються державою, а вказану самоізоляцію сприймати “як аскетичний подвиг стриманості та самообмеження від спілкування (затвору), суть яких збігається з метою й практикою посту”.

Священникам рекомендують припиняти проведення богослужінь у храмах або змінювати порядок так, щоб у них брали участь не більш як 10 осіб.

“Божественні літургії проводити в присутності певної обмеженої кількості осіб, просячи мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви за допомогою відеотрансляції. Охочі сповідатися й причаститися можуть це зробити протягом цілого дня”, – наголосили в ПЦУ.

Також на період карантину причастя можна давати в руки, для обтирання губ використовувати одноразові серветки, які потім потрібно спалити в чистому місці, використовувати одноразовий посуд для запивання. Також можуть бути подані причастя в будь-який час, як це робиться стосовно хворих і в смертельній небезпеці.

Реклама

Залишити коментар