На потреби медицини у Чернівцях додатково виділили майже 40 мільйонів гривень

Понад 39 мільйонів гривень додатково для потреб медицини виділила з міського бюджету 17 березня міська рада. З них майже 30 мільйонів гривень буде спрямовано на закупівлю медичного обладнання та ліків для протидії коронавірусу, повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Окрім того, 10 мільйонів гривень передано до резервного фонду міського бюджету.

На закупівлю обладнання для потреб міських комунальних медичних закладів спрямовано 39,2 мільйона гривень. Зокрема, для закупівлі обладнання міській лікарні №1 спрямовано 16,4 млн. грн., лікарні №3 – 1,5 млн. грн., дитячій лікарні – 1,7 млн. грн., лікарні №4 – 960 тис. грн., пологовому будинку №2 – 346 тис. грн., поліклініці №1 – 300 тис. грн., дитячій стоматологічній поліклініці – 300 тис. грн.

За ці кошти закуплять у першу чергу апарати штучної вентиляції легенів різної модифікації, в т.ч. мобільні, кисневу станцію та дизельну електростанцію, кисневі концентратори, рентгенологічний мобільний апарат, монітори пацієнта, санаційний бронхоскоп, дефібрилятори з моніторингом, дозатори лікувальних речовин, шприцеві насоси, дезкамеру, помпу для ентерального харчування, аналізатори газів та електролітів крові, підйомник універсальний реабілітаційний, інше обладнання.

Окрім того, на понад 8 мільйонів гривень буде придбано медикаментів для лікування хворих на коронавірус. Понад 4,5 мільйонів гривень спрямують на безкоштовні та пільгові рецепти, 840 тисяч гривень – на ліки для хворих на цукровий діабет, майже 2 мільйона гривень – на забезпечення продуктами хворих на фенілкетонурію, 530 тисяч гривень виділено міській дитячій
стоматологічній , 770 тисяч гривень – стоматологічній поліклініці.

Понад 275 тисяч гривень спрямовано на придбання засобів захисту та медичного призначення.

Реклама

Залишити коментар