Нацбанк: перекази заробітчан можуть скоротитися на $1 млрд на рік через коронавірус

Пандемія коронавірусу може призвести до скорочення обсягів переказів від трудових мігрантів до України на 0,5-1 мільярд доларів за підсумками 2020 року.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, передає пресслужба НБУ.

«Минулого року перекази заробітчан в Україну становили близько 12 млрд доларів США. Наші попередні оцінки свідчать, що через коронавірус їх обсяг зменшиться на суму від 500 млн доларів США до 1 млрд доларів США», — повідомив Сологуб.

За його словами, ефект надходження валюти від заробітчан може компенсувати зменшення подорожей українців за кордон та, відповідно, зменшення витрат валюти з економіки.

Так, за розрахунками Нацбанку, через пандемію коронавірусу українці почнуть менше їздити за кордон та «збережуть» в середині країни близько 1,5 мільярда доларів — в 1,5-3 рази більше, ніж зменшаться перекази заробітчан.

Зазначимо, що за попередніми даними Національного банку України, який веде статистику грошових переказів українських заробітчан, обсяги цих переказів у 2019 році склали близько 12 мільярдів доларів. У 2018 році обсяги переказів складали 10,88 мільярда доларів.

За три квартали 2019 року трудові мігранти переказали до України 8,74 мільярда доларів, з яких 2,82 мільярда склали перекази з Польщі.

Реклама

Залишити коментар