Україна закриває 170 прикордонних пунктів через коронавірус — прем’єр

Кабінет міністр України ухвалив рішення з 12 березня закрити 170 з 219 пунктів пропуску на українському кордоні

Про це на брифінгу заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«З 219 пунктів пропуску з завтрашнього дня будуть працювати 49 пунктів пропуску. Решта будуть закриті для пропуску громадян і автотранспорту», — заявив Шмигаль.

Він також додав, що Україна фактично припинила авіасполучення з Італією.

«Сьогодні дійсно було рішення і авіакомпанії вже приступили до його реалізації. Це фактично скасування авіасполучення з Італією», — сказав прем’єр і зазначив, що уряд рекомендуватиме припиняти авіасполучення з країнами, де зростають випадки зараження.

Шмигаль також сподівається, що епідемія нового коронавірусу у світі піде на спад до початку літа і пояснив, навіщо Україна ввела обмежувальні заходи: «Щодо питань, чи вчасно, чи ні (ухвалено рішення — ред.) — то це збалансоване рішення на сьогодні. Ми бачимо, як стрімко розгортається ситуація в розвинених країнах, в країнах Азії… Не хочемо чекати, коли в нас почнеться параболічне зростання (кількості заражених — ред.)».

11 березня Кабінет міністрів увів обмеження по всій Україні через загрозу поширення коронавірусу SARS-CoV-2. Навчальні заклади відправлять на карантин, а в країні обмежать масові зібрання понад 200 людей.

В Україні поки зафіксували один випадок інфікування коронавірусом.

Реклама

Залишити коментар