Коронавірус: уряд Молдови планує ввести штрафи за поширення паніки

11 березня на засіданні уряду республіки Молдова розглянуть питання штрафів за поширення паніки та дезінформації про коронавірус. Також хочуть заборонити експорт медичних масок з країни.

Про це повідомляє молдовське ЗМІ NewsMaker.

Уряд на сьогоднішньому засіданні має ухвалити проєкт закону, який передбачає покарання для тих, хто провокує паніку серед населення. За словами Додона, це будуть штрафи, але може бути і тюремне ув’язнення.

“Деякі політики намагаються спровокувати паніку, щоб отримати політичні дивіденди. Але в міністерстві охорони здоров’я вже нагадали, коли у 2008 році у нас була надзвичайна ситуація через поширення свинячого грипу, тоді захворіла понад 31 тисяча осіб, ніхто не помер, влада впоралася. І потім, коли у нас понад 39 тис. осіб заразилися грипом A1H1, тоді теж система охорони здоров’я впоралася із загрозою”, – сказав Додон.

Він додав, що правоохоронні органи будуть стежити за тим, щоб економічні агенти не скористалися панікою серед громадян і не підвищили ціни на продукти і медичні товари, на які зараз високий попит.

“У зв’язку з вчорашньою панікою в магазинах хочу підкреслити, що для цього немає ніяких передумов. Немає ризику дефіциту продуктів”, – запевнив президент Молдови.

Станом на 11 березня в країні підтверджено захворювання трьох людей на COVID-19. У середу по всій Молдові на карантин закриваються всі школи, дитячі сади і вузи.

Реклама

Залишити коментар