Коронавірус: українські школи до дистанційного навчання не готові – нардеп

Через загрозу поширення коронавірусу в Україні навчання відбуватиметься в онлайн-режимі. Проте, 20% шкіл не готові до такого режиму роботи.

Про це заявила народний депутат, член освітнього комітету Верховної Ради, Юлія Гришина на своїй сторінці у Facebook, пише Еспресо.

“Дистанційне навчання” сьогодні у прогресивних країнах виглядає як панацея. Так і є. Але не для нас з вами. В Україні зберігається суттєвий розрив між якістю освіти в сільській та міській місцевостях. Відповідно, доступ до мережі Інтернет (для можливості навчатись дистанційно) йде на рівні з цим фактичним розривом”, – написала нардеп.

Вона додала, що інтерактивні он-лайн сервіси з лекційним матеріалом, заняття в режимі відеоконференції, електронні підручники, тестування, зрізи знань у вигляді електронних інструментів – це все те, що на сьогодні є абсолютно недоступним для більшості обласних та сільських шкіл.

“За даними Державної служби статистики України на 2019 рік в Україні є області, де до 20 % шкіл взагалі не мають підключення до Інтернету, а половина шкіл мають підключення зі швид­кістю всього 30 мегабіт за секунду, що не дає можливості реально використовувати електронні навчальні ресурси”, – наголосила Гришина.

Реклама

Залишити коментар