Нацрада оштрафувала телеканал NewsOne за розпалювання ворожнечі

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалові NewsOne і оштрафувала його на понад сто тисяч гривень.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу Нацради.

За повідомленням, за результатами позапланової перевірки регулятор визнав наявність у висловлюваннях, що були поширені в ефірі цього мовника 5 листопада 2019 року, “закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті”.

“Численні висловлювання ведучого програми Руслана Коцаби, які прозвучали в передачі “Я так думаю”…, свідчать про нехтування нормами міжнародного права та законів України, які забороняють поширювати мову ворожнечі та ненависті. Ведучий неодноразово вдавався до маніпулювання фактами і поширював пропагандистські наративи, що подібні до офіційної політичної та пропагандистської позиції Російської Федерації, визнаної Верховною Радою України і міжнародною спільнотою більшості країн Європи країною-агресором, та мають ознаки таких, що базуються на упередженості, маніпулюванні суспільною свідомістю, зокрема шляхом поширення неповної або упередженої інформації”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням Нацради, телеканал протягом 30 днів має сплатити штраф і за цей же період “увідповіднити своє мовлення законодавчим вимогам”.

Телеканал рішення наразі не коментував.

Реклама

Залишити коментар