У разі обрання. Сандерс заявив про «абсолютну готовність» застосувати військову силу проти супротивників США

Сенатор і учасник праймеріз Демпартії Берні Сандерс заявив, що «абсолютно готовий» за необхідності застосувати військову силу в разі свого обрання президентом.

Про це Сандерс заявив в інтерв’ю CBS, відповідаючи на запитання, чи готовий він як президент відповісти у разі необхідності військовою силою.

Зокрема, журналіст запитав, якою буде реакція «президента Сандерса» на гіпотетичні військові дії Китаю проти острова Тайвань.

«Ну, звичайно… Я буду думати про військову відповідь у разі, якщо буде загроза для американського народу або загроза нашим союзникам … Я думаю, ми повинні дати зрозуміти країнам усього світу, що ми не будемо сидіти склавши руки і дозволяти здійснювати військові вторгнення», — заявив Сандерс.

Сенатор додав, що він вірить у життєздатність НАТО, а також буде готовий зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, адже переговори з противниками — це «нормальна річ».

Загальнонаціональні вибори президента США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Згідно з нещодавніми опитуваннями, більшість американців впевнені в переобранні президента США Дональда Трампа на другий термін.

На праймеріз демократів лідирують Берні Сандерс і колишній мер міста Саут-Бенд Піт Буттіджич. Колишній віцепрезидент Джо Байден показав низький результат на праймеріз як в Айові, так і в Нью-Гемпширі, однак він трохи покращив свій результат у Неваді.

Реклама

Залишити коментар