У медзакладах Чернівців з’являться електронні направлення

Із першого квітня друга хвиля медреформи стартує у поліклініках. Зміни стосуватимуться вузьких фахівців і фінансування медзакладів.

Щоби потрапити на консультацію до вузьких фахівців, пацієнти отримуватимуть спеціальний код, йдеться у публікації “МБ“.

“Національна служба здоров’я оприлюднила 27 пакетів гарантованих медичних послуг. За ці послуги НСЗУ буде перераховувати поліклінікам гроші. Ми подали документи на пакет надання амбулаторно-поліклінічної спеціалізованої вторинної медичної допомоги. Це включає всіх вузьких фахівців і денний стаціонар”, – каже директор поліклініки №1 Володимир Багрій.

Пацієнти вже поступово почали звикати, що до ЛОРа чи невропатолога можна потрапити лише після консультації у терапевта чи сімейного лікаря, які записують у чергу до вузьких фахівців. З першого квітня чергове нововведення – електронне направлення.

“Сімейний лікар або терапевт після консультації має надати пацієнту електронне направлення до спеціаліста. Механізм діє, як електронний рецепт “Доступних ліків”. Після оформлення електронного направлення пацієнту на мобільний телефон приходить код. Пацієнт обирає будь-який заклад, де є фахівець, тобто уже ніхто не прив’язаний до конкретної поліклініки. Навіть якщо декларація укладена з лікарем в одній поліклініці, людина має право піти до фахівця в іншій. З цим електронним кодом пацієнт приходить у медичний заклад, і його записують у чергу або одразу консультують”, – пояснює В. Багрій.

Електронне направлення точно буде, воно вже запроваджено в угоді із НСЗУ. Тож всі пацієнти повинні мати мобільні телефони, щоби потім потрапити до інших лікарів.

Реклама

Залишити коментар