Міністерство культури підтримало створення Федерації кіберспорту України

Міністерство культури, молоді і спорту підтримує створення єдиної Федерації кіберспорту України, яка б мала офіційний статус.

Про це заступник міністра культури Володимир Шумілін заявив на турнірі з Dota 2 у Києві під назвою WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon, передає «Укрінформ».

«Міністерство культури, молоді та спорту розуміє важливість кіберспорту та його соціальну складову. Ми вже спілкувались з великими «гравцями» на цьому ринку і повністю підтримуємо створення єдиної національної Федерації кіберспорту України», — сказав він.

Також, як вважає Шумілін, кіберспорт може допомогти в реабілітації ветеранам війни на Донбасі, сприяти соціалізації людей з інвалідністю та гендерній рівності.

Як нагадує видання, 15 лютого у Дніпрі федерація Esports Ukraine спільно з Федерацією кіберспорту України (UESF) за підтримки Мінкультури провели «Дені кіберспорту України», на якому анонсували об’єднання в одну федерацію для отримання нею національного статусу.

Зазначимо, що один із засновників української кіберспортивної студії Maincast Віталій Волочай вже скептично висловився щодо створення Федерації кіберспорту. Він нагадав, що відмінність кіберспорту від більшості дисциплін у класичному спорту полягає в тому, що онлайн-ігри належать компаніям-видавцям, й саме вони регулюють турніри, а не федерації.

Федерацію кіберспорту (без національного статусу) в Україні створили у квітні 2018 року.

Реклама

Залишити коментар