Гончарук заявив, що терміново вилітає на Полтавщину, куди евакуюють українців з Китаю

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що невідкладно вилітає на Полтавщину. В області, а саме в медичному центрі у селищі Нові Санжари, планують розмістити евакуйованих з Китаю українців та іноземців.

Прем’єр написав, що у Нових Санжарах розмістять оперативний штаб уряду.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

З аеропорту евакуйованих на транспорті Державної служби з надзвичайних ситуацій та під охороною поліції відвезуть до медичного центру «Нові Санжари» на Полтавщині. Там вони пробудуть на обсервації 14 днів. Медичний центр буде повністю ізольований та переведений «на суворий режим бактеріологічної безпеки».

Утім жителі Нових Санжар вийшли на мітинг проти розміщення евакуйованих у їхньому медичному центрі. У протестувальників сталися сутички з поліцією. Правоохоронці закликали до спокою та встановили понад 10 найагресивніших людей, з якими провели роз’яснювальні бесіди.

Реклама

Залишити коментар