«Слуга народу» Бужанський демонстративно не вшанував пам’ять загиблих учасників Революції гідності – відео

Депутат з фракції “Слуга народу” Максим Бужанський відмовився вшанувати пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у Верховній Раді.

На пленарному засіданні 19 лютого запропонували вшанувати пам’ять загиблих на Майдані.

Зі своїх місць піднялися народні депутати, журналісти та інші запрошені. Однак Бужанський продовжував сидіти.

Пізніше нардеп пояснив, чому не вшанував пам’ять Небесної Сотні у Раді. Про це він розповів у коментарі Радіо Свобода.

Пряма мова: “Я бачив кілька дописів, вони абсолютно брехливі, я поясню чому. На сьогоднішнє відео накладені учорашні слова Стефанчука. Вчора віцеспікер парламенту виступив і запропонував вшанувати пам’ять всіх загиблих на Майдані. Я встав разом з усіма, звісно. Я сумую за всіма загиблими. Сьогодні віцеспікер від БЮТ запропонувала вшанувати пам’ять однієї частини загиблих. Я категорично проти такого підходу”.

18 лютого віцеспікер Руслан Стефанчук на початку ранкового засідання Верховної Ради запропонував депутатам вшанувати хвилиною мовчання усіх загиблих на Майдані, а також усіх, хто загинув за Україну, захищаючи її державність та суверенітет.

Наступного дня, 19 лютого, з пропозицією вшанувати героїв Небесної сотні і Революції Гідності з трибуни парламенту до депутатів звернулася заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк (фракція “Батьківщина”).

Нагадаємо, в серпні 2019 року депутат від партії Слуга народу Максим Бужанський образив журналістку НВ Ольгу Духнич в Telegram, назвавши її «тупою вівцею».

Приводом для цього стало її зауваження щодо того, що парламентарій «ностальгує за СРСР і часами Віктора Януковича».

Реклама

Залишити коментар