31-річниця виведення військ з Афганістану: на Буковині вшанували ветеранів

Урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення військ з Афганістану розпочалися ще 14 лютого в усіх районах області.

Як повідомили в прес-службі обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів), голова Чернівецької обласної організації УСВА Георгій Козьма, на запрошення керівника Кіцманської спілки афганців Василя Кожухаря, взяв участь у покладанні квітів до каменя майбутнього пам’ятника афганцям Кіцманщини.в афганській війні

На зустрічі Георгій Козьма вручив медалі та грамоти ветеранам афганцям районної спілки. Вже 15 лютого в Чернівцях біля пам’ятника воїнам-афганцям відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення військ з Афганістану.

56 буковинців загинули в афганській війні, вшанувати пам’ять загиблих, прийшли побратими, рідні, воїни-атовці та небайдужі чернівчани.

Урочистості розпочалися з традиційної ходи ветеранів афганської війни та хвилини мовчання, після чого відбулася панахида за загиблими.

Продовженням урочистостей стало нагородження ветеранів афганців, на яких Георгій Козьма вручив медалі “За заслуги” (усіх ступенів), подяки та почесні грамоти за підписом голови УСВА Сергія Червонописького.

Реклама

Залишити коментар