РНБО ухвалила державне оборонне замовлення на три роки

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 18 лютого схвалила основні показники державного оборонного замовлення на 2020-й, 2021-й та 2022-й роки.

«Згідно зі схваленим документом, у 2020 році на виконання ДОЗ передбачено фінансування у сумі 25,848 млрд грн, що на 16% більше, ніж у 2019 році. У виконанні ДОЗ братимуть участь 14 державних замовників», – мовиться у повідомленні.

За попередніми підрахунками, 90% продукції постачатимуть вітчизняні компанії.

«Серед іншого, Кабінетові Міністрів України поставлено завдання внести на розгляд парламенту проєкти законів щодо створення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в ОПК, а також фінансового оздоровлення та підтримки його підприємств. Державним оборонним замовленням передбачено продовжити розробку і закупівлю за найважливішими проєктами зі створення ракетної техніки. Уряду також доручено забезпечити фінансування у повному обсязі, не допускаючи зменшення відповідних видатків державного бюджету або перерозподілу на інші потреби, і внести зміни до ряду державних цільових програм у сфері ОПК у частині продовження строку їх виконання», – заявили у РНБО.

 

Реклама

Залишити коментар