Клімкін: Сьогоднішня ескалація на Донбасі керована Москвою, а час – не випадковий

Екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що сьогоднішня ескалація конфлікту на Донбасі без керування з Москви неможлива.

Також він зауважив, що мета Росії – “далі розхитувати емоції в українському суспільстві і привести всіх нас до тотальної внутрішньої сварки і дестабілізації, а потім зібрати з цього свої плоди”.

Про це Павло клімкін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Коли я чую про платформу примирення, хочеться запитати, а хто з ким сварився. Я не сварився з українськими громадянами, які мешкають на Донбасі. Ніхто з вас, сподіваюсь, теж. А російську агресію платформами не зупинити. Така ескалація як сьогодні біля Золотого, без керування з Москви на 100% неможлива. І час не випадковий: одразу після Мюнхенської конференції, перед подіями в рамках ООН, у роковини початку кривавих подій на Майдані та на річницю відводу військ з Дебальцевого – символіка російських дій очевидна.

Мета теж очевидна – далі розхитувати емоції в українському суспільстві і привести всіх нас до тотальної внутрішньої сварки і дестабілізації, а потім зібрати з цього свої плоди. Тому потрібно швидко і наполегливо говорити з нашими друзями. А щодо необхідності контактів з українцями окупованого Донбасу – безумовно це має бути мегапріоритетом, всі виміри: релігійні, жіночі організації, екологи – без питань. Але не потрібно називати це примиренням, адже воюємо ми не з самі з собою, а з російським режимом, в нас не громадянський конфлікт, а конфлікт з Росією та її окупаційною адміністрацією на Донбасі і в Криму”, – йдеться у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар