Розслідування катастрофи МАУ: секретар РНБО Данілов перебуває в Ірані

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 15−17 лютого перебуває з робочим візитом в Ірані у зв’язку з розслідуванням збиття українського літака 8 січня.

Про це повідомляє сайт РНБО України.

Данілов прилетів до Ірану на запрошення секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані для «обговорення проблемних питань розслідування катастрофи українського літака».

У неділю, 16 лютого, Данілов вшанував пам’ять українців, які загинули 8 січня в авіакатастрофі літака Boeing-737−800 української авіакомпанії Міжнародні авіалінії України.

Данілов разом з послом України в Ірані Сергієм Бурділяком поклали квіти на місці трагедії українського літака. Також в пам’ять про загиблих було поставлено 11 свічок в Ванкському Соборі Святого Всеспасителя (Храм Вірменської Апостольської церкви).

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ був збитий вранці 8 січня відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 людей на борту.

Серед загиблих — 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану і Канади.

На четвертий день після катастрофи Іран офіційно визнав, що літак МАУ збили його військові, які помилково прийняли його за ворожу ціль.

Корпус вартових Ісламської революції взяв на себе відповідальність за ракетний удар, який призвів до авіакатастрофи літака МАУ.

Реклама

Залишити коментар