Ракета-носій спільного виробництва США та України успішно піднялася в небо – відео

Ракета вивела на орбіту 13-й автоматичний вантажний корабель, який на замовлення NASA має доставити на МКС корисний вантаж.

Успішний запуск ракети-носія середнього класу “Антарес” американсько-українського виробництва відбувся у Центрі космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США). Про це повідомляє прес-служба держпідприємства “Конструкторське бюро “Південне”.

Зазначається, що 15 лютого о 22:21 за київським часом (15:21 за північноамериканським східним часом) ракета вивела на орбіту 13-й автоматичний вантажний корабель Cygnus, який має доставити на МКС корисний вантаж масою 3750 кг на замовлення NASA.

“Ракета-носій складається з двох ступенів та космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня “Антарес” розробило КБ “Південне”, а виготовило ВО “Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова” у кооперації з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Київприлад” (Київ), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “ЧЕЗАРА”, “РАПІД” (Чернігів) та ін.”, – зазначили у прес-службі бюро.

Реклама

Залишити коментар