Слідчі ДБР викрили на хабарях працівників Державної міграційної служби на Буковині

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили службових осіб міграційної служби Чернівецької області, яких підозрюють в організації механізму одержання неправомірної вигоди за виготовлення закордонних біометричних паспортів громадян України та ID-карток.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, пише molbuk.ua.

Слідчі провели сім обшуків в Управлінні державної міграційної служби в Чернівецькій області та його Сторожинецькому районному відділі за фактом одержання неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Також слідчі ДБР провели санкціоновані обшуки у службових кабінетах, за місцями проживання та у автомобілях працівників ДМС. У ході обшуків було вилучено: 150 тисяч гривень, 5 тисяч доларів США та 1,5 тисячі євро, мобільні телефони, документи щодо службової діяльності тощо.
Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар