Буковинка виборола срібну медаль на чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби

У Римі  в олімпійському центрі імені Matteo Pellicone триває чемпіонат Європи зі спортивної боротьби.

Про це повідомляють на сайті Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА.

Цей чемпіонат є останнім великим стартом перед Олімпійськими іграми 2020 в Токіо, тому в ньому випробовують свої сили кращі спортсмени Європи. Медалі континентальної першості розігруються в трьох видах спортивної боротьби: греко-римській, жіночій та вільній.

У складі збірної команди України серед жінок честь нашої держави у вагові категорії до 55 кг. захищала вихованка Чернівецької обласної ДЮСШ  Соломія Винник, тренер-викладач Сергій Одинак.

Наша спортсменка на цих змаганнях досягла значного успіху – здобула срібну нагороду.   У першій день змагань Соломія вийшла до фіналу, перемігши у чвертьфіналі  Бедіху Гун з Туреччини (11:5), у півфіналі – Маріану Драгун з Молдови (10:9).

У фінальній сутичці чемпіонату ще зовсім молода буковинка  поступилася бронзовій призерці чемпіонату світу Ользі Хорошевцевій з Росії і стала віце-чемпіонкою Європи!

Зазначають, що це перша медаль дорослого чемпіонату Європи за всю історію буковинської боротьби, крім того Соломія була наймолодшою учасницею чемпіонату Європи у своїй ваговій категорії та стала третьою спортсменкою на Буковині, яка виконала норматив «Майстра спорту України міжнародного класу» з вільної боротьби.

Реклама

Залишити коментар