Українцям, які не погодяться на карантин, можуть відмовляти в евакуації з Китаю

Українцям, які не захочуть підписати згоду на перебування у карантині після повернення в Україну, можуть відмовляти в евакуації з китайської провінції Хубей, яка є епіцентром спалаху нового коронавірісу.

Про це повідомив виконувач обов’язків Генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін.

Він додав, що евакуація українців запланована на 11 лютого 2020 року. Команда рейсу буде мати костюми біологічного захисту.

Раніше повідомлялося, що понад 50 українців погодились на евакуацію з китайської провінції Хубей. Усі вони готові підписати згоду на перебування в карантині й після повернення в Україну будуть ізольовані на 14 днів. Попередньо, локаціями для ізоляції евакуйованих обрали санаторії на Київщини.

«Будь-яка особа, яка буде евакуйовуватися розцінюється як потенційно можливий випадок (зараження – ред.)», — наголосив Кузін.

Він додав є, що перед вильотом українцям двічі поміряють температуру (зазначимо, що цього симптому може не бути в інфікованої людини) та нададуть звичайні медичні маски під час перельоту. А 16 членів екіпажу та троє медиків матимуть костюми біологічного захисту.

За останніми даними, унаслідок зараження китайським коронавірусом у всьому світі померли 910 пацієнтів, проте 3352 людини видужали. Кількість інфікованих зросла до 40 536.

Реклама

Залишити коментар