Забродського визнали винним у справі щодо погроз нардепові, але звільнили від покарання

У Чернівцях суд поставив крапку у справі щодо погрози тележурналіста Василя Забродського народному депутатові Анатолію Диріву у 2013 році.

Про це йдеться у відповідному вироку Шевченківського районного суду Чернівців. Василя Забродського визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за статтею “Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча”. Водночас суд звільнив його від покарання у зв’язку із закінченням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Водночас у судовому вироку вказано, що апеляційна скарга на вирок суду може бути подана протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, у лютому 2013 року Василь Забродський, який на той час виконував обов’язки директора ТОВ “Телерадіокомпанія ТВА”, на цьому телеканалі створив конфліктну ситуацію з Дирівим та групою інших осіб, під час якої погрожував фізичною розправою, дістав з своєї сумки пістолет, демонстративно розмахуючи ним.

Пізніше Забродський заявив, що того дня його хотіли зняти з посади директора телеканалу. За його словами, у приватне приміщення прийшла група людей, серед якої були нардепи Геннадій Москаль та Анатолій Дирів. Як зазначив Забродський, йому не давали вийти з кабінету і нібито проводили збори співзасновників телеканалу “ТВА”, при цьому змушуючи підписати невідомі папери.

“Щоб прочистити собі дорогу від охоронців, які мене не пропускали, я дістав зареєстровану зброю”, – раніше пояснив Забродський.

Реклама

Залишити коментар