В Україні можуть узаконити подвійне громадянство – ВВС

Вже незабаром Верховна Рада може проголосувати за президентський законопроєкт, який змінює правила отримання українського громадянства.

У науково-експертному управлінні парламенту попереджають, що документ призведе до поширення в Україні “узаконеного подвійного громадянства”, що суперечить Конституції, передає ВВС.

Опозиція критикує проєкт, а у “Слузі народу” визнають, що це таки є узаконенням подвійного громадянства, чого давно прагнули мільйони українців за кордоном.

Президент Зеленський пропонує полегшити отримання громадянства для української діаспори та військових. І найголовніше – прибрати необхідність обов’язкової відмови від громадянства іншої держави після отримання українського паспорту. Також фактично зникає потреба здавати український паспорт після отримання іноземного громадянства.

Однак експерти нарікають на погану якість і складність формулювань проєкту.

А багато опозиціонерів остерігаються, що полегшення доступу до українського громадянства може бути пов’язаним із запровадженням ринку землі. Мовляв, іноземцям закриють доступ до землі, тому можуть полегшити доступ до громадянства.

Проте у “Слузі народу” заперечують це й обіцяють доопрацювати проєкт.

 

Фото – ТСН

Реклама

Залишити коментар