Катастрофа MH17: ексватажок «ДНР» Гіркін заявив, що не дасть свідчення, навіть якщо його доставлять в суд насильно

Ексватажок бойовиків так званої «ДНР» Ігор Гіркін Стрєлков, який проходить як обвинувачений у справі про катастрофу літака MH17, заявив, що не буде давати свідчення у справі в суді Нідерландів.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Не готовий (давати показання — ред), навіть якби мене доставили туди насильно», — сказав він.

Бойовик заявив, що він не визнає пред’явлене обвинувачення.

Нагадаємо, що прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі про катастрофу літака рейсу МН17 над Донбасом.

Серед перших чотирьох підозрюваних у причетності до збивання літака: Сергій Дубінський (позивний «Хмурий»), Ігор Гіркін (позивний «Стрєлков»), Олег Пулатов (позивний «Гюрза»), Леонід Харченко (позивний «Крот»).

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердаму в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Раді Безпеки ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування катастрофи MH17.

У 2016 році Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії.

Реклама

Залишити коментар