Каспрук: у Чернівцях перерахують платіжки за тепло

У Чернівцях проведуть перерахунок платіжок за опалення споживачам, починаючи з грудня 2019 року.

Про це сьогодні в коментарі molbuk.ua повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Він сказав, що сьогодні взяв участь у зустрічі за участю голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та керівників фракцій Чернівецької міськради.

“На цій зустрічі ми обговорили питання щодо надання знижки за теплопостачання. Розказав і пояснив, що у Чернівцях упродовж вже другого опалювального сезону – занижений тариф. Фактично він покриває трохи більше 60% витрат підприємства на теплопостачання. Нагадав, що цей тариф є найнижчим в Україні”, – розповів Каспрук.

Він додав, що наразі на комунальному підприємстві “Чернівцітеплокомуненерго” існує заборгованість по виплаті зарплати, а також несплачені платежі за спожиту електроенергію компанії “Чернівціобленерго”.

“Також я нагадав на цій зустрічі, що на минулій сесії міськради ми виділили 9 млн грн фінансової підтримки комунальним підприємствам. І про те, що перерахунок і надання цієї знижки можливий, але обійдеться міському бюджету приблизно в 10 млн грн до кінця опалювального сезону”, – сказав Каспрук.

За його словами, сьогодні на зустрічі в голови ОДА було прийнято рішення про перерахунок споживачам платіжок за теплопостачання: у грудні 2019 року приблизно 10%, та попередньо 4,5% – січень-лютий 2020 року.

Раніше президент України Володимир Зеленський обурився, чому Чернівецька область не перерахувала платіжки за тепло споживачам.

Реклама

Залишити коментар