Прокуратура АРК цьогоріч очікує початку розслідування анексії Криму в Гаазі

У Прокуратурі АРК розраховують, що цього року почнеться офіційне розслідування справи щодо анексії Криму Росією в 2014 році прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це прокурор АРК Ігор Поночовний сказав під час презентації дослідження щодо окупації, передає Крим.Реалії.

“Під час останнього спілкування з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду стало зрозуміло, що фіналізується вже ситуація. Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду перебуває на стадії попереднього вивчення отриманої від України інформації, і вже в поточному році може бути розпочато офіційне розслідування за фактом захоплення Криму”, – розповів він.

Як пояснив прокурор, зараз проходить останній етап попереднього розгляду справи щодо визначення його компліментарності з метою визначити – це підслідча чи не підслідча суду справа.

Генасамблея ООН у грудні 2019 ухвалила резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з анексованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України. Також Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) опублікував звіт про діяльність за попереднім розслідуванням за 2019 рік, що стосується ситуації в анексованому Криму і на Донбасі.

Україна надіслала 6 звернень до Міжнародного кримінального суду про порушення міжнародного законодавства Росією в анексованому Криму.

Реклама

Залишити коментар