Ще одного кримського суддю засудили до 12 років в’язниці за держзраду

Суддя Ялтинського міського суду сприяв анексії Криму Російською Федерацією

Святошинський районний суд Києва визнав винним суддю Ялтинського міського суду Криму в державній зраді, засудивши його до 12 років в’язниці. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Повідомляється, що суддя умисно надавав допомогу Російській Федерації в анексії Кримського півострова у березні-листопаді 2014 року.

“В ході судового розгляду встановлено, що громадянин України – суддя вказаного суду в березні-листопада 2014 р. забезпечував становлення і зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні і функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим. Крім того, він, будучи призначеним на посаду судді так званого “Ялтинського міського суду Республіки Крим Російської Федерації”, виконував функції представника окупаційної судової влади держави-агресора з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим”, – повідомили в Офісі генпрокурора.

Суддю визнали винним по 1 ч. ст.111 (держзрада) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Наголошується, що на даний момент на стадії досудового розслідування знаходяться понад 300 справ за фактом держзради суддів.

Реклама

Залишити коментар