В Британії переконують, що тризуб внесли в антитерористичний посібник, адже ним зловживають праворадикали

Міністр з питань безпеки Британії Брендон Льюїс знову нагадав, що британська поліція шкодує за образу українського народу через внесення тризубу в антитерористичний посібник для поліції. Водночас він пояснив, що національною символікою часто зловживають праворадикальні групи.

Про це Льюїс повідомив під час виступу у британському парламенті, фрагмент якого опублікувало посольство України в Британії у Twitter.

«Цей документ було розроблено, щоб допомогти офіцерам і співробітникам поліції розпізнавати і розуміти цілу низку знаків та символів, з якими вони можуть зіткнутися під час виконання своїх обов’язків. Як було вичерпно зазначено в заяві поліції, багато з цих символів не представляють контртерористичного інтересу”, — сказав він.

Також він додав, що, на жаль, праворадикальні групи можуть зловживати національною символікою і використовувати її для власної ідентифікації.

«І саме це слугувало мотивом включення деяких символів до посібника. Але ми визнаємо, що тризуб є державним символом України, має важливе конституційне, історичне та культурне значення для українського народу», — додав Льюїс.

Раніше видання The Guardian повідомило, що британська поліція включила до антитерористичного посібника низку ненасильницьких організацій, зокрема із захисту довкілля, наприклад, Greenpeace, а також націоналістичні угрупування. У частині з татуюванням можна побачити український тризуб, який підписано: «Український тризуб (націоналістичний)». Також у посібнику є символіка полку «Азов».

Пізніше британська сторона повідомила, що «шкодує» через включення тризуба до антитерористичного посібника. Україна ж наполягає на видаленні тризуба з посібника.

Реклама

Залишити коментар