У Китаї хочуть заборонити використання пластикового посуду

Китай впроваджує заборону на пластикові пакети та іншу одноразову продукцію з пластику у супермаркетах великих міст.

Про це йдеться в плані зі зменшення обсягу пластикових відходів на наступні п’ять років, який китайське міністерство довкілля та національна комісія з розвитку та реформ оприлюднили в неділю, 19 січня, повідомляє Кореспондент з посиланням на агенцію dpa.

Згідно з ним, з кінця цього року в супермаркетах та інших магазинах великих міст Китаю більше не буде пластикових пакетів.

З кінця 2022 року ця заборона поширюватиметься також на менші міста, а з кінця 2025-го – і на ринки.

Крім того, з кінця цього року по всій країні діятиме заборона на пластикові соломинки для пиття.

Також план передбачає, що з кінця 2020-го у великих містах (а з кінця 2022-го – і в менших) заклади громадського харчування більше не використовуватимуть одноразовий пластиковий посуд.

Обмеження на використання одноразового пластику торкнуться також готелів. З кінця 2022 року готелі, які відзначені зірками, більше не зможуть пропонувати своїм гостям, наприклад, одноразові зубні щітки чи гребінці – ці речі будуть продаватися лише в спеціальних автоматах. А рідке мило в готельних кімнатах має наливатися в багаторазові флакони. З кінця 2025 року це правило пошириться на всі китайські готелі.

Також у КНР заборонили ввезення в країну всіх пластикових відходів та використання медичних пластикових відходів у виробництві пластику.

Реклама

Залишити коментар