На Буковині задокументували дві спроби підкупу правоохоронців

У Новоселицькому та Вижницькому районах водії намагалися підкупити поліцейських, щоб уникнути адміністративної відповідальності. За вказані дії кермувальникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, під час патрулювання території обслуговування Новоселицького відділення поліції, поліцейські зупинили в селі Маршинці 40-річного водія «Skoda Superb» за порушення Правил дорожнього руху. Під час складання адміністративної постанови порушник запропонував працівникам поліції гроші за уникнення відповідальності.

Аналогічний випадок зафіксували  співробітники Вижницького відділення поліції у селищі міського типу Берегомет. Зупинивши автомобіль «ВАЗ-2107» за порушення Правил дорожнього руху, поліцейські з’ясували, що водій керував легковиком без посвідчення водія та з ознаками алкогольного сп’яніння. Щоб не проходити огляд на стан сп’яніння, чоловік запропонував правоохоронцям гроші.

В обох випадках поліцейські відмовилися від неправомірної вигоди та попередили водіїв про кримінальну відповідальність за такі протиправні дії. Проігнорувавши застереження співробітників поліції, правопорушники поклали кошти до службових автомобілів. Поліцейські повідомили керівництво про спроби підкупу та викликали на місце події слідчо-оперативні групи відділень поліції.

За вказаними фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар