У Вашківцях на святкуванні Маланки встановили рекорд України

На Буковині учора, 14 січня, під час святкування Маланки встановили рекорд. У місті Вашківці зафіксували найбільшу кількість людей, які переодягнені у маланкові костюми.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Книги рекордів України

“Рекорд на Буковині: Найбільша кількість осіб, переодягнених у маланкові костюми.

10 років поспіль у м. Вашківці, Чернівецької обл. проходить дійство «Вашківецька Переберія». Усі бажаючі переодягаються у різні маланкові персонажі, ходять від хати до хати, прославляючи Василя та Меланію, відганяють злих духів від осель”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 14 січня 2020 року під час маланкового дійства було зафіксовано новий рекорд України: Найбільша кількість осіб, які переодягнені у маланкові костюми.

Зафіксовані результати: кількість учасників – 468.

Категорія: «Масові заходи».

“Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності.
Народ існує, поки існує його мова, звичаї та традиції – те особливе, що вирізняє його серед інших народів. Збереження народних традицій – запорука гідного майбутнього”, – зазначає експерт Книги рекордів України Юлія Бичай.

“Дипломом Книги рекордів України нагороджено Вашківецьку міську раду та громаду м.Вашківці, в особі міського голови Перч Миколи Партенійовича”, – йдеться у повідомленні.

Фото – Книга Рекордів України

Реклама

Залишити коментар