У Мінекономіки порівняли зарплати в Україні та країнах ЄС (інфографіка)

В Україні в кілька разів менші зарплати, ніж у країнах Східної Європи, що входять в ЄС.
Про це свідчать дані в огляді ринку праці, який оприлюднило Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, передає Корреспондент.
Так, за даними доповіді, середня номінальна заробітна плата в Україні в третьому кварталі 2019 року становила 382 євро. У той же час у Латвії цей показник був на рівні 1 091 євро в місяць (у 2,9 разу більший), в Польщі середня зарплата була 1 143 євро (в 3 рази більша), в Чехії – 1 310 євро (в 3,4 разу більша).
У той же час, в Мінекономіки відзначають, що зарплата в Україні зростає високими темпами, що сприяє поступовому скороченню розриву між рівнем заробітних плат в Україні та європейських країнах.
Відзначається, що темпи зростання реальної заробітної плати продовжили істотно перевищувати темпи зростання продуктивності праці. “Відповідно, зростає частка оплати праці у вартості виробленої продукції”, – йдеться в доповіді.
При цьому найважливішими факторами, які вплинули на зростання зарплати, називаються підвищення мінімальної заробітної плати, конкуренція за кваліфіковану робочу силу із зарубіжними роботодавцями і продовження позитивної динаміки розвитку економіки.
Реклама

Залишити коментар