Олексій Каспрук зустрівся із румунською делегацією міста Ясси

Про це йдеться на офіційному сайті міської ради Чернівців.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук 10 січня 2020 року зустрівся з делегацією із Румунії.

До складу делегації увійшли: Ворніку Георге – директор Коледжу мистецтв Октава Бансіла, Горовий Іліє – заступник директора Коледжу мистецтв Октава Бансіла, Бамбу Гета – директор дитячого садка з розширеною програмою №1, Моніка Нанеску – директор Палацу культури Ясс, Дойна Крістіна – директор дитячого садка з розширеною програмою №22, Грихорюк Віктор – Голова Союзу українців Румунії (Ясська філія).

У робочій зустрічі також взяли участь керівник управління культури міської ради Юлія Сафтенко, керівник управління освіти Сергій Мартинюк та начальник відділу міжнародних відносин Сергій Андрущак.

Під час зустрічі з міським головою Олексієм Каспруком гості обговорили питання налагодження співробітництва між освітніми та культурними закладами Чернівців та Ясс, а також перспективи обміну досвідом в цих сферах.

Міський голова повідомив, що Чернівці – багатонаціональне місто, де створюють належні умови для розвитку різних національних громад. Зокрема, румуномовна громада Чернівців має всі можливості для здобуття дітьми середньої освіти, навчання у гімназії та школах рідною мовою. В минулому році було відкрито новий заклад дошкільної освіти комбінованого типу, в якому створено 2 різновікові групи з румунською мовою навчання.

Гості подякували міському голові за підтримку румуномовної громади у галузі освіти та висловили сподівання про продовження співпраці у різних сферах.

Реклама

Залишити коментар