У Пентагоні вважають, що літак МАУ збили іранські військові — американські ЗМІ

У Міністерстві оборони США вважають, що український літак помилково збили іранські військові

Про це з посиланням на джерела в Пентагоні повідомляють Newsweek та CBS News.

Співрозмовники видань сказали, що літак збили через декілька годин після ракетної атаки Ірану на військові бази США в Іраку, й у цей час іранські військові очікували на військову відповідь США й помилково збили український літак.

За даними джерел Newsweek, літак МАУ збили ракетою, випущеною із зенітно-ракетного комплексу «Тор» російського виробництва.

«Протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, була активна після ракетного обстрілу баз США, який був відповіддю на вбивство США генерала Кассема Сулеймані», — зазначило джерело видань у Пентагоні.

Ненавмисне знищення лайнера іранськими ППО також підтвердили високопоставлені джерела в розвідці США та співробітник іракської розвідки.

Центральне командування ЗС США відмовилося коментувати дану інформацію.

Літак Міжнародних авіаліній України (МАУ) зазнав катастрофи в районі Тегерана 8 січня, на його борту знаходилися 176 осіб, включно з членами екіпажу — громадянами України. Всі вони загинули.

Більшість пасажирів були представниками іранської громади Канади.

Влада Ірану назвала причиною аварії «пожежу в двигуні». У той же час розслідувачі Bellingcat перевіряють версію того, що літак міг був збитий ракетою.

За попередньою інформацією слідчих органів Ірану, літак Міжнародних авіаліній України загорівся перед катастрофою і намагався повернутися в аеропорт.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що зараз розглядається чотири версії авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані, серед яких — ураження зенітною ракетою російського ЗРК Тор.

Реклама

Залишити коментар