На службу в води України вийшли оновлені флагман і три кораблі морської охорони

Флагман “Григорій Куроп’ятников” та ще три кораблі морської охорони, що були нещодавно відремонтовані, вийшли в море на службу. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

“Флагман морської охорони “Григорій Куроп’ятников” та ще три кораблі морської охорони після закінчення ремонту вийшли в море на службу у передсвяткові і святкові дні, відпрацювали вишкіл та злагодженість екіпажів після тривалої перерви на ремонт. Також було проведено навчальні стрільби, перевірено справність та готовність корабельної зброї”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, було оновлено два судна – рибальські шхуни, які конфіскували у браконьєрів і відтоді вони перебувають в складі Держприкордонслужби. Із оновленими двигунами та спецобладнанням “Аметист” і “Онікс” допомагатимуть боротися із браконьєрською, контрабандною та іншою протиправною діяльністю на морі.

Як зазначається, в рамках розвитку Морської охорони для підтримання боєготовності корабельно-катерного складу Держприкордонслужбою у 2019 році виділено близько 60 млн грн. Загалом на підприємствах Ізмаїла, Миколаєва, Одеси, Маріуполя планові ремонти пройшли дев’ять кораблів та сім катерів.

Реклама

Залишити коментар