Білий дім приховує листування про блокування військової допомоги Україні − NYT

Адміністрація президента США відмовилась надати журналістам документи щодо затримання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє The New York Times.

Журналістам стало відомо про листування помічника виконувача обов’язків начальника Білого дому зі співробітником управління, де вони обговорювали блокування військової допомоги Україні.

Співробітниця Білого дому Діонна Гарді відповіла, що не може надати листування, у якому беруть участь співробітники Адміністрації в обговоренні «внутрішньої політики». Гарді вважає, що публікація такого листування «завадить відвертому обміну думками, необхідного для ефективної роботи уряду».

Нагадаємо, 19 листопада група сенаторів від Демократичної партії звернулася до Міністерства оборони США з вимогою відзвітувати про надання Україні військової допомоги.

Наказ про затримання допомоги був переданий Дональдом Трампом в липні, за кілька днів до його телефонної розмови з Володимиром Зеленським, під час якої американський президент попросив провести розслідування щодо сім’ї Байдена і подій, пов’язаних з виборами 2016 року.

Численні посадові особи адміністрації у своїх свідченнях Конгресу розповіли, що затримка виплати допомоги була пов’язана з вимогою Трампа в Україні почати розслідування проти його політичних суперників.

Реклама

Залишити коментар