На Буковині п’яний чоловік викрав автівку: поліціянти затримали викрадача

3 січня, на спецлінію «102» звернувся житель Сторожинеччини. Чоловік повідомив, що приблизно годину тому в селі Снячів нетверезий місцевий житель заволодів його автомобілем «Ford Transit Connect» і поїхав у невідомому напрямку. Зі слів заявника, автівка була припаркована на узбіччі дороги із ключем у замку запалювання.

Для оперативного розшуку іномарки співробітники Ситуаційного відділу ГУНП в Чернівецькій області використали дані системи «Гарпун», яка опрацьовує інформацію з камер відеонагляду. За лічені хвилини поліцейські встановили орієнтовне місцезнаходження транспортного засобу та скерували туди співробітників Управління карного розшуку ГУНП і наряди патрульної поліції.

Вже невдовзі оперативники УКР спільно з патрульними поліцейськими зупинили розшукувану автівку по вулиці Героїв Майдану у Чернівцях. Зловмисником виявився 41-річний житель Снячева, який раніше був судимий за аналогічне правопорушення.

Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Чоловіка затримано в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. За скоєння вказаного злочину йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар