Військова розвідка: За рік на Донбасі ліквідовані 619 бойовиків

Про це говориться в повідомленні прес-центру ООС.

За даними розвідки, в 2019 році були поранені і травмовані 939 бойовиків, також окупаційні війська втратили 110 одиниць військової техніки.

Війна на Донбасі була інспірована РФ в 2014 році після анексії Криму. Кілька разів РФ вдавалася до прямого масштабного військового вторгнення на територію двох східних областей України. Кремль створив на сході України невизнані світовим співтовариством терористичні утворення «ЛНР» і ДНР”.

РФ продовжує підживлювати «ЛНР/ДНР» військовою технікою, людськими і матеріальними ресурсами, створивши фактично повноцінні армійські частини на базі російських найманців і професійних військовослужбовців армії РФ.

9 грудня 2019 року в Парижі відбулася зустріч лідерів нормандської четвірки: Володимира Зеленського (Україна), Володимира Путіна (Росія), Ангели Меркель (Німеччина) і Еммануеля Макрона (Франція).

У підсумковому комюніке йдеться, що сторони прихильні повної і всеосяжної імплементації режиму припинення вогню, підкріпленого реалізацією всіх необхідних заходів для підтримання режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Бойовики не дотримуються домовленостей про припинення вогню на Донбасі.

Реклама

Залишити коментар