У МЗС сподіваються найближчим часом погодити нову дату візиту держсекретаря США

Україна готова прийняти державного секретаря США Майка Помпео і сподівається найближчим часом погодити нову дату візиту.

Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

«Я з повагою приймаю рішення держсекретаря Помпео відкласти свій візит в Україну після нападів на базу операції «Непохитна рішучість» і посольство США в Багдаді», — написав міністр.

Очільник відомства уточнив, що Україна підтримує свого стратегічного партнера.

«Ми підтверджуємо нашу готовність вітати пана Помпео в Україні та сподіваємося найближчим часом узгодити нові дати візиту», — додав він.

31 грудня 2019 року в Багдаді кілька тисяч протестувальників атакували посольство США в Іраку під час мітингу проти американських авіаударів по військових об’єктах шиїтських бойовиків на території Іраку. Вони кричали «смерть Америці», палили американські прапори та вимагали закриття посольства США.

Спроба атакувати посольство США сталася після поховання загиблих від американського авіаудару по бойовиках шиїтського угруповання «Катаіб Хезболла». Повітряні сили США завдали удару по позиціях угрупування в Сирії та Іраку 29 грудня 2019 року.

У зв’язку з цими протестами Держсекретар США Майкл Помпео відклав поїздку в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і на Кіпр.

«Катаіб Хезболла» (з арабської — «Бригади партії Аллаха») — це іракське шиїтське воєнізоване угруповання, що підтримується Іраном і діє на території Іраку та Сирії. В обох країнах воно бере або брало участь у громадянських війнах проти США та їхніх союзників по коаліції.

Реклама

Залишити коментар