Зеленський відповів на петицію про позбавлення Медведчука звання заслуженого юриста

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію про позбавлення нардепа від ОПЗЖ, кума президента РФ Володимира Путіна, Віктора Медведчука звання заслуженого юриста України.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

У відповіді Зеленського зазначено, що згідно із законодавством передбачено два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України. У першому випадку це можна зробити в разі засудження особи за тяжкий злочин за поданням суду. У другому — за здійснення терористичної діяльності. В цьому випадку рішення про застосування подібної санкції приймається РНБО за пропозицією парламенту, президента, уряду, Нацбанку, СБУ та т.д. і вводиться в дію указом глави держави.

У відповіді на петицію йдеться, що матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для прийняття главою держави законного рішення, до Офісу президента не надходили.

Раніше електронна петиція за позбавлення Віктора Медведчука звання Заслуженний юрист України на сайті президента України набрала необхідну кількість для її розгляду — 25 тисяч голосів.

Реклама

Залишити коментар