У 2020 році діагностика онкозахворювань для українців буде безкоштовною

Для обстеження необхідно обов’язково мати направлення від сімейного лікаря або іншого лікаря-куратора

У 2020 році рання діагностика новоутворень буде для українців безкоштовною. Національна служба здоров’я України оплатить лікарням ці послуги за підвищеним тарифом. Про це повідомила пресслужба НСЗУ.

“Інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень – мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія – визначено пріоритетними послугами та будуть безоплатними для українців. На це у програмі медичних гарантій, що у повному обсязі запрацюють у 2020 році, виділено близько 1 мільярда гривень”, – йдеться у повідомленні.

У НСЗУ уточнюють, що на інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень необхідно обов’язково мати направлення від сімейного лікаря або іншого лікаря-куратора.

“Підставою для проведення безоплатних інструментальних досліджень є й вік пацієнта. Мамографія призначається жінці від 40 років та старших, гістероскопія – від 50 років та старших. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів від 50 років і старших, колоноскопія – від 40 років і старших. Ендоскопія буде кількох видів, зокрема, діагностична, із забором аналізу біопсії та з лікувальною маніпуляцією. Гістологічні обстеження теж входять у вартість, тобто будуть безоплатними для пацієнта. Усі обстеження будуть проводитися із дотриманням стандартів знеболення”, – пояснюють в НСЗУ.

Реклама

Залишити коментар