Побутовим споживачам в радіусі 30 км від АЕС можуть скасувати знижений тариф на електроенергію

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) планує скасувати знижений тариф на електричну енергію для побутових споживачів, які проживають у радіусі 30 км від атомних електростанцій (АЕС).

Про це свідчать матеріали до засідання комісії 3 січня 2020 року, передають Українські Новини.

Йдеться про передбачений частиною 3 статті 17 закону “Про електроенергетику” порядок, яким встановлено тариф на електроенергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні АЕС, у розмірі 70% від діючого тарифу, встановленого для побутових споживачів.

При цьому в НКРЕКП зауважили, що стаття 17 закону “Про електроенергетику” втратила чинність з дати запуску нового ринку електроенергії.

У матеріалах зазначається, що положенням статті 7 закону “Про ринок електроенергії” передбачається, що ціни і тарифи на електроенергію, які регулюються державою, не мають допускати перехресного субсидування.

Регулятор наголошує, що, таким чином, наразі немає законодавчих підстав для застосування тарифу на електроенергію в розмірі 70% від рівня діючого тарифу для споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.

“З огляду на викладене, виникла необхідність приведення порядку у відповідність до чинного законодавства шляхом виключення норми про застосування до населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні АЕС, тарифу в розмірі 70% від рівня діючого тарифу для відповідної групи населення”, – підсумували в НКРЕКП

Реклама

Залишити коментар