Причетного до загибелі 10 спецпризначенців на Донбасі готують до обміну

Родичі спецпризначенців хочуть, щоб Микола Бутрименко був обміняний на однополчан загиблих

Обвинуваченого в причетності до загибелі українських військових на Донбасі в 2014 році Миколу Бутрименка суд випустив із СІЗО під особисте зобов’язання, його готують до обміну. Про це Радіо Свобода повідомила адвокат потерпілих у цій справі Олена Яркіна.

За даними свідків у його справі, Бутрименко в 2014 році повідомив бойовикам про українських спецпризначенців біля Сніжного, після чого їх обстріляли, 10 українців загинули. Також є свідчення, що Бутрименко безпосередньо зі зброєю в руках брав участь в обстрілі.

За словами адвоката, в обміні можуть брати участь тільки ті, хто знаходиться на волі (особисте зобов’язання), а не під арештом, навіть домашнім.

Справа проти Бутрименка не закрита: він залишається в статусі обвинуваченого. Наступне засідання суду призначено на 15 січня.

Яркіна зазначила, що її підзахисні, родичі загиблих спецпризначенців, хочуть, щоб Бутрименко був обміняний на Сергія Глондара й Олександра Корінькова з 3-го полку спецпризначення, які зараз знаходяться в полоні бойовиків.

Реклама

Залишити коментар