Зеленський підписав закон про ринок електроенергії

Президент Володимир Зеленський підписав закон № 330-ІХ, який покликаний забезпечити належне контроль над цінами на електричну енергію за умов недостатньої конкуренції на ринку.

Про це повідомили в Офісі президента.

Зазначається, що у разі істотного коливання цін на ринку електричної енергії Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), має право встановлювати граничні ціни на цьому ринку «на добу наперед» з відповідним обґрунтуванням.

Такі ціни встановлюватимуть після консультацій з Антимонопольним комітетом України.

Також НКРЕКП отримує право тимчасово, до 1 квітня 2020 року, встановлювати виробникам, що здійснюють комбіноване виробництво електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях, тариф на відпуск електроенергії.

Закон також встановлює заборону на продаж і постачання електричної енергії, імпортованої з Російської Федерації за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку.

Водночас Кабінет міністрів має право скасовувати цю заборону на визначений ним термін для уникнення надзвичайної ситуації в об’єднаній енергосистемі України.

Реклама

Залишити коментар