Суд звільнив американця, який воював на Донбасі на стороні української армії

Вінницький апеляційний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт американця Крейга Ленга, який воював на Донбасі проти бойовиків, повідомив його адвокат Дмитро Моргун.

Нагадаємо, що у жовтні Вінницький апеляційний суд змінив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на утримання під вартою для колишнього американського військового Крейга Ленга, який воював на Донбасі на стороні української армії.

Ленг – колишній американський військовий. Брав участь у бойових діях в Іраку та Афганістані. В Україну вперше прибув у 2015-му і приєднався до Правого сектору. З добровольцями на фронті він провів понад рік.

Коли з’явилася легальна можливість, Ленг разом з бійцями Грузинського легіону підписав контракт з ЗСУ (після змін законодавства в квітні 2016 перші іноземці отримують українські військові квитки). Служив на передовій в районі Світлодарської дуги. Через кілька місяців військовий припинив службу в ЗСУ.

У США правоохоронці звинувачують свого громадянина в розбої і умисному вбивстві двох осіб у Флориді в 2018 році. За словами адвокатів американця, віддавати Ленга в США не можна, тому що він воював в якості добровольця в Донбасі, а за океаном йому загрожує смертна кара.

Реклама

Залишити коментар