На Буковині синоптики попередили про погіршення погодних умов

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Протягом 23-24 грудня очікується різке ускладнення погодніх умов, у зв’язку з вторгненням арктичного повітря. Очікується сильний мокрий сніг, хуртовини, посилення вітру до 20-22 м/с, на дорогах ожеледиця.

З метою забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації та небезпечні події, пов’язані з ускладненням руху транспорту, порушенням зв’язку і енергозабезпеченням, буде вжито заходи щодо забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури, систем енерго-, газо-, тепло-, водопостачання, зв’язку, а також інших систем житлово-комунального господарства, медичних установ та об’єктів соціальної сфери.

“При цьому звертається особлива увага на стан їх енергозабезпечення та порядок відновлення енергопостачання, буде посилено моніторинг подій в зоні відповідальності та забезпечимо оперативне реагування на загрози, події і надзвичайні ситуації”, – йдеться у повідомленні.

Будуть застосовані усі наявні сили та засоби. Залучатимуться автомобілі підвищеної прохідності, резервні та автономні джерела електропостачання.

З особовим складом чергових підрозділів буде проведено додаткові інструктажі щодо дотримання заходів безпеки під час виконання завдань за призначенням у складних погодних умовах.

Відповідним службам доручено організувати оперативне реагування та залучення необхідних сил і засобів для забезпечення проїзду транспорту на автомобільних дорогах міста, ліквідацію аварій у системах життєзабезпечення та відновлення енергопостачання.

Керівникам підприємств, установ, організацій комунальної форми власності та підприємцям міста доручено 23-24 грудня забезпечити цілодобове чергування відповідальних осіб підприємства та посилити склад аварійних бригад.

Реклама

Залишити коментар