Пропагандистам з російського телеканалу «Звезда» заборонили в’їзд в Україну на 3 роки

Кореспондентам російського пропагандистського телеканалу «Звезда», які обманом потрапили в Україну, заборонили в’їзд на 3 роки.

Про це заявила речниця Служби безпеки Олена Гітлянська, передає «Українська правда».

Вона уточнила, що така заборона обумовлена тим, що телеканал, на який працюють ці журналісти, перебуває під санкціями Ради нацбезпеки й оборони України.

У Держприкордонслужбі додали, що журналісти «Звезды» відлітали з Києва на Цюрих 13 грудня.

Раніше Державна прикордонна служба України повідомила, що не мала інформації про заборону на в’їзд в Україну членів знімальної групи телеканалу «Звезда». А в Службі безпеки України заявляли про готовність вислати журналістів з України, якщо ті порушать закон.

Нагадаємо, 12 грудня телеканал «Звезда», яким володіє Міністерство оборони Російської Федерації, зняв сюжет про свою поїздку до Києва. Знімальна група «Звезди» стала одними з перших російських журналістів, яких пустили до Києва після відповідної заяви президента України Володимира Зеленського на саміті «Нормандської четвірки» в Парижі 9-10 грудня.

«Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов. Весело говорить у Москві, що відбувається — а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, «глазкамі». Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не забруднить людина», — сказав тоді Зеленський, відповідаючи на питання журналістів.

Реклама

Залишити коментар