На Буковині контрабандист використовував форму прикордонників

У Сторожинецькому районі поблизу кордону затримано чоловіка, який разом зі спільниками, за допомогою позашляховика іноземної реєстрації, намагався перемістити ящики з сигаретами до ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

14 грудня, близько третьої ранку, під час перевірки державного кордону з Румунією наряд відділу «Красноїльськ» виявив зароблену доріжку слідів та пролаз у загороджувальному паркані.

Одразу в заданий район вибула група реагування, для пошуку імовірних правопорушників. Перевіряючи під’їзні шляхи до кордону, за 1000 метрів від державної межі, наряд виявили групу осіб. Останні з появою прикордонників покинули товар та вдалися до втечі.

Переслідуючи правопорушників прикордонникам довелося здійснити ряд попереджувальних пострілів у повітря. Після чого було затримано одного з втікачів. Чоловік був одягнений у камуфляжну форму, яка схожа на ту, яку використовують охоронці кордону.

Надалі, неподалік місця затримання чоловіка, прикордонники виявили пакунки з тютюновими виробами. А пізніше, і сам позашляховик «Mitsubishi», британської реєстрації, яким правопорушники доставляли сигарети до кордону.

Зараз затриманого разом з автомобілем й сигаретами доставлені до прикордонного відділу для складання адміністративних документів. Слід відзначити, що буковинцю доведеться відповісти за незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України, а також за злісну непокору охоронцям кордону.

Варто сказати, що сигарети марки «Пул», які намагалися переправити місцеві мешканці, являються підакцизним товаром. А сигарети «Кредо», взагалі іноземного виробництва. За попередньою оцінкою вартість сигарет оцінено в понад 100 тисяч гривень.

Також правоохоронців встановили, що транспортний засіб знаходитися на території України з порушенням митного законодавства.

Реклама

Залишити коментар